На жителите од Оровил им е дозволено да си заминат дома

Калифорниските власти ја укинаа вчера наредбата за евакуација на околу 200 илјади луѓе, кои живеат во подножјето на вештачкото езеро до гратчето Оровил, откако беше утврдено дека ризикот од уривање на напукнатата брана значително е намален. Властите сооопштија дека нивото паднало за 4 и пол метри но за да се смета безбедно потребно е водата да се спушти за 11 метри. Евакуираните жители веќе ...

⇐ DailyТелма ⇒