Zeri: Војската на Косово ќе има осум илјади припадници

Косовската војска ќе има осум илјади војници, од кои три илјади ќе бидат во резервниот состав, пишува приштинскиот весник Zeri, повикувајќи се на нацрт законот со кој се подготвува трансформација на косовските Безбедносни сили во косовска војска. Издвоениот буџет на надлежното министерство ќе изнесуа 51 милион евра, а за ова цел секоја година ќе бидат издвојувани по пет милиони евра, додава ...

⇐ DailySky MK ⇒