Земјите со најмоќни пасоши светот

Според листата на Passport Index, Германија и Сингапур се земјите со најмоќни пасоши во светот. Жителите на овие две земји можат да патуваат во 159 земји. Ова се дел од земјите кои се најдоа на листата што ја објави Business Insider: 1. Германија – 159 земји 2. Сингапур – 159 земји 3. Шведска – 158 земји 4. Данска – 157 земји 5. Финска – 157 земји 6. Италија – 157 земји 7. Франција – 157 земји 8. ...

⇐ DailyКајгана ⇒