Возовите во Холандија користат само струја од ветер

Сите електрични возови во Холандија, од први овој месец, користат само енергија произведена од ветер, пишува Clean technica Првичниот план беше електричните возови во целост да користат обновливи извори на енергија до 2018 година. Но, во текот на минатата година холандските електрични возови искористија 75% ваков тип на енергија, со што транзицијата кон користењето на “зелената“ енергија заврши ...

⇐ DailyБизнис Инфо ⇒