Владата на Србија го поништи декретот на Приштина за присвојување на српскиот имот на Косово

Српскиот премиер Александар Вучиќ изјави во петокот дека Владата донела одлука со која го поништува декретот на Приштина со кој се презема српскиот имот на Косово и Метохија. Владата ја прогласи приштинската одлука за ништовна и неважечка, како што тоа претходно го направи со случајот со комбинатот “Трепча”. “Не може да се каже дека се е твое и при тоа да се преземе некој предмет или имот, кој му ...

⇐ DailySky MK ⇒