Владата на Каталонија повторно сака референдум за независност

Владата на шпанската автономна област Каталонија повторно побара од Мадрид да се одржи референдум за независност, кој е инспиран од примерот на Шкотска, пренесоа во понеделникот агенциите. Барањето е поднесено во форма на отворено писмо до централните власти во Мадрид, објавено во весникот. “Ел Паис”, од страна на претседателот на Владата на Каталонија Карлес Пучдемон и неговиот заменик Орион ...

⇐ DailyТочка ⇒