По видеото со убиство во живо, Фејсбук ветува подобрување

Видеото со убиство на американски пензионер постирано на Фејсбук го шокираше светот. Сега Фејсбук најавува дека ќе работи на можност за побрзо пријавување на неморални и неприфатливи содржини, пишува Дојче веле . Фејсбук има намера да го подобри постапувањето со насилнички видеа. За корисниците би морало да биде поедноставно пријавувањето на неморални и неприфатливи содржини, соопшти најголемата ...

⇐ DailyЛибертас ⇒