(ВИДЕО+ФОТО) Сателитски снимки открија што се случува во Северна Кореја - светот се прашува зошто?

Аналитичари кои ги гледале сателитските снимки од Северна Кореја забележале необични активности на местата за нуклеарни проби. Набљудувачката група "38 Nort" која е со седиште во Вашингтон, вели дека на ова место виделе како работници и луѓе од безбедносниот сектор играат одбојка. Се претпоставува дека тоа е состојба на подготвеност. Но, се наведува дека луѓето можеби играат одбојка свесно ...

⇐ DailyФактор ⇒