Унгарија ќе ги забрани невладините на Сорос

Како што наведува магазинот, Шилард Немет изјавил дека неговата земја ќе ги искористи сите мерки што и се на располагање за да ги исчисти невладините организации финансирани од родениот Унгарец, Сорос, затоа што тие им служат на глобалните капиталисти и делуваат против националните влади. Потпретседателот на унгарската владејачка партија Фидеш, изјавил оти чувствува дека именувањето на Трамп дава ...

⇐ DailyКурир ⇒