Ја тужел државата за нива - наместо пари добил воз

Еден фармер во северна Индија неочекувано стана сопственик на воз. Сампуранг Синг од Пенџаб во 2012 година на железници продал нива за изградба на пруга. Но, не добил 150.000 долари како што било планирано со договорот. Тој тужел и пресудата била во негова корист. Сепак, од железница одговориле дека немаат пари и му дале воз наместо пари. Адвокатот вели дека фармерот не добил ни половина од ...

⇐ DailyФактор ⇒