Турскиот парламент ја продолжи вонредната состојба

Турскиот парламент денеска изгласа продолжување на режимот на вонредна состојба во земјата за уште три месеци.Парламентот уште еднаш ја продолжи вонредната состојба, која беше воведена по обидот за преврат на 15 јули минатата година.Владата во Анкара денеска претходно поднесоа барање во Парламентот за продолжување на режимот за вонредна состојба.

⇐ DailyНова Македонија ⇒