Трнбул: Австралија ќе им помогне на САД при напад од Северна Кореја

Австралија е подготвена да се приклучи во евентуалниот конфликт со Северна Кореја, доколку се случи САД да бидат нападнати, изјави австралискиот премиер Малколм Трнбул.Според австралискиот премиер, неговата земја само ќе ги исполни своите обврски кон САД што произлегуваат од одредбите на договорот АНЗУС, потпишан уште во 1951 година.Со овој договор меѓу САД, Австралија и Нов Зеланд, земјите ...

⇐ DailyНова Македонија ⇒