The Courier: Тереза Меј се упатува во посета на Велс

Тереза ​​Меј ќе го посети Велс. Посетата е во позадина на зајакнатиот притисок за зачувување на единството во Велика Британија, кое по референдум за Брегзит од ЕУ е разнишано, пишува во понеделникот шкотскиот весник The Courier. Премиерот спроведува серија на разговори со политичките претставници на составните делови на кралството, пред да го активира чл. 50 од Лисабонскиот договор и да се ...

⇐ DailyТочка ⇒