Тереза ​​Меј ќе активира член 50 од Лисабонскиот договор

Премиерот на Велика Британија Тереза Меј, ќе активира член 50 од Лисабонскиот договор во средата на 29 март, со што ќе започне постапката за напуштање на Европската унија, пренесува Sky News . Британскиот амбасадор во Брисел Тим Бароу “утринава е информирал ЕУ дека Велика Британија ќе активира член 50 на 29 март”, истакнаа од владата.

⇐ DailyЛокално ⇒