Тачи: Србија под притисок би можела да прифати формирање на војска на Косово

Тој повтори дека формирањето на војска на Косово е „пат од кој нема враќање“, а спорно е само тоа дали ќе формира со измени на Уставот на Косово или со законски измени. „Ако меѓународната заедница не може да ги убеди косовските Срби за поддршка на измени на Уставот, ќе се менува Законот за безбедносните сили на Косово, согласно претходно преземената иницијатива“, посочи Тачи за „Зери“.

⇐ DailyКанал 5 ⇒