Студеното време во Европа е причина за смртта на најмалку 20 лица

Студеното време во Европа е причина смртта на најмалку 20 лица во последните два дена, вклучувајќи неколку бездомници и мигранти, соопштуваат властите. Екстремно ниските температури се очекува да продолжат и во наредните денови, пренесе AFP. Во исто време Русија го слави најстудената вашиот Божиќ од 120 години, а Истанбул е покриен со снег. Десет од последните жртви на студот се во Полска, каде ...

⇐ DailyТера ТВ ⇒