Од студениот бран во Европа починаа 69 лица

Смрзнати реки, евакуација на населението, откажани летови и сообраќајни несреќи се само некои од псоледиците од екстремно ниските температури и лошите временски услови. Уште две лица вчера починаа од студот во Полска, земја каде што температурите се спуштија на најниско ниво во последните неколку децении. Грчката морнарица испрати брод на островот Лезбос да евакуира околу 500 бегалци и мигранти. ...

⇐ DailyКурир ⇒