Стапи на должност новата исландска влада

Новата исландска влада, предводена од премиерот Берни Бенедиктсон денеска беше инаугурирана, после долгите преговори за формирање на владејачка коалиција по изборите одржани во октомври 2016 година, јави ДПА.Трипартиската коалиција ги вклучува конзервативната Партија на независност на Бенедиктсон, Партија на обновува и формацијата „Светла иднина".Партијата на независност има шест министри во ...

⇐ DailyНова Македонија ⇒