Скандал во Велика Британија: Објавени се фотографии на тајната специјална единица

Елитните единици на британски „САС“ делуваат под строги безбедносни правила и припадниците на единицата потпишуваат договор кој им забранува да откриваат било што во врска со операциите на „САС“. Со оглед на тоа што станува збор за специјални единици, тие по правило се распоредени на тајни задачи, опремени се со специјално оружје и друга опрема. Сепак, како што пренесуваат британските медиуми, ...

⇐ DailyТочка ⇒