Ситуацијата е тензична: Кинезите ги подготвуваат своите тешки бомбардери

Кинеската војска ги ставила на високо ниво на подготвеност своите воени бомардери, поради се позатегнатата ситуација на Корејскиот полуостров и можното избивање на војна. Функционер од американското министерство за одбрана, за „СиЕнЕн“ открил дека системите земја-воздух, како и бомбардерите вооружени со крстосувачки ракети се ставени во состојба на висока воена подготвеност, а исто така, воочено ...

⇐ DailyТочка ⇒