Шпанија: Пукал во полн супермаркет и извикувал „Алаху Акбар“

Вооружен човек отворил оган во супермаркет во Шпанија додека извикувал „Алаху Акбар“. Според наводите на шпанските медиуми, човекот со себе носел бензин и барут кога влегол во супермаркетот Mercadona во областа As Lagoas, и отворил оган во супермаркетот полн со купувачи. Според полициски извори, вооруженот човек живеел во близина на супермаркетот и подолго време имал психички проблеми. ...

⇐ Daily24 Вести ⇒