Русија ги забрани jеховините сведоци

Русија ги забрани јеховините сведоци откако Врховниот суд ја прогласи христијанската секта за „екстремистичка група“. Судиите наредиле да се затвори штабот на групата во Русија и нивните 395 локални претставништа, како и да се конфискува целиот имот. Адвокатите на јеховините сведоци најавиле жалба на судската одлука, која сè уште нема стапено на сила, а случајот ќе го продолжат во Европскиот суд ...

⇐ DailyНова ТВ ⇒