Ројтерс: Постојат докази за мешањето на Русија во изборите во САД

Организација контролирана од страна на рускиот претседател Владимир Путин развила планови како да се влијае на претседателските избори во САД во 2016 година во корист на Доналд Трамп и да се поткопа довербата на гласачите во американскиот изборен систем. Оваа информација на агенцијата Ројтерс била потврдена од три сегашни и четири поранешни американски официјални лица. Тие ги опишале двата ...

⇐ DailySky MK ⇒