Референдум во Венецуела - како ќе реагира Мадуро?

Преку 7 милиони граѓани на Венецуела учествуваа на референдумот против социјалистичката власт на чело со претседателот Николас Мадуро. Пред повеќе гласачки места владини симпатизери напаѓаа граѓани. Најмалку 7,1 милион луѓе излегоа на неофицијалното изјаснување организирано од опозицијата, 690.000 од нив гласот го дадоа во странство, соопшти организаторот на гласањето, по пребројувањето на 95 ...

⇐ DailyDW ⇒