Разбиен меѓународен ланец кој лошо коњско месо во Европа го подметнувал како скапо телешко месо

Околу 66 лица се уапсени бидејќи е разбиен меѓународен ланец на илегална трговија со коњско месо ширум Европа, објави Европол вчера. Криминалната мрежа е обвинета за продажба на евтино коњско месо како скапо телешко. Според изјава на претставник на Европол, месото не било за човечка исхрана и е третирано со анти-инфламаторни лекови кои се користат за животни. Холандски трговец со месо, за кој се ...

⇐ DailyФактор ⇒