Растат кинеските инвестиции во Силиконската долина

Кинеското инвестирање продолжува во американскиот дигитален сектор и тоа на рекордно високо ниво, покажуваат податоците на американската компанија Си Би Инсајт. Според нив, 26 насто од сите американски стартап проекти во вредност од над милијарда долари имаат инвеститори со седиште во Кина. Во првите три квартали во 2016 година, кинеските инвеститори склучија 160 договори со американски фирми во ...

⇐ DailyРадио Слободна Европа ⇒