Радикализација на протестите на опозицијата во Албанија

Опозицијата во Албанија од следната недела најави радикализација на протестите, со блокирање на сите патишта во земјата. За во вторник е најавено доаѓањето во Тирана на преговарачот за надмнување на политичката криза во Албанија, Дејвид Мекалистер, кој е претседавач со Комисијата за надворешни работи на Европскиот парламент. Опозицијата протестира од 18 февруари и бара техничка влада, бидејќи ...

⇐ DailyНова ТВ ⇒