Првото вадење од гаража после 34 години на BMW M1 од 1981 со поминати 7.329 км

Автомобилот денес чини околу 1 милион долари.Биле произведени вкупно 399 вакви суперавтомобили, а се произведувале од 1978 до 1982 година. Автомобилот е најден во гаража во Италија, каде се пензионирал само после 1 сезона возење.

⇐ DailyMK News ⇒