Протести во Венецуела: Вооружени банди нападнаа болница

Вооружените банди нападнаа болница во Венецуела во која имало 54 деца. Властите ги обвинуваат опонентите на претседателот Николас Мадуро за инцидентот по кој беше издадена наредба за евакуација. По неколку дневните насилни судири меѓу Националната гарда и поддржувачите на опозицијата, Мадуро се прогласи себеси за „Доктор љубов“ „Ветувам дека ќе бидам доктор на душата, на духот и на љубовта. Од ...

⇐ DailyМРТ ⇒