Продложува „окупацијата“ на полскиот Парламент од страна на опозицијата

Претставниците на владиниото мнозинство и на опозицијата во полскиот Парламент, на состанокот што траеше до доцна синоќа, не постигнаа договор за прекин на „окупацијата“ на собраниската сала на Долниот парламентарен дом, што ја почнаа група опозициски пратеници на 16 декември минатата година. Опозициските пратеници се решија на ваков потег, поради според нив, недемократските и незаконским одлуки ...

⇐ DailyТВ Нова ⇒