Обама: Осврт на 8-те години поминати во Белата куќа

На крајот на мандатот на Обама, ДВ се осврнува на неговото време во Белата куќа. Од реформите во здравството до осветлувањето на Белата куќа во боите на виножитото, ова се најважните моменти. Oд историското „yes we can“- „Да ние можеме“ во првата кампања до „yes we did“ - „Да ние успеавме“ во прошталниот говор: што му даде белег на претседателствувањето на Обама? Претседателството на Обама низ ...

⇐ DailyDW ⇒