Полицијата спречила напад со автомобил-бомба во југоисточна Турција

Полицијата отворила оган врз автомобилот, за кој имало сомненија дека е наполнет со експлозиви, откако возачот одбил да ја послуша наредбата да запре. Осомничениот напаѓач од автомобилот бил „нетурализиран“, посочи турскиот весник. Турските власти во своите соопштенија го употребуваат терминот „неутрализиран“ за да посочат дека сомнителното лице е убиено, рането или заробено. Весникот „Џумхуриет“ ...

⇐ DailyКурир ⇒