Полицијата во Брисел преку часови за исламот ќе гради пристојни односи со муслиманската заедница

ПРИНУДНА ЕДУKАЦИЈА Полицијата во Брисел ќе биде принудена да оди на часови по ислам за да помогне во поттикнување пристојни односи со муслиманската заедница во белгиската престолнина. Според новата иницијатива наречена „Менаџмент на конфликтот или како да избегнете тешкотии кога се справувате со муслимани“, полицајците ќе почнат осумчасовен модул за истражување на религијата и учење на историјата ...

⇐ DailyДневник ⇒