Почнуваат суштинските разговори за Брегзит

Втората рудна преговори за Брегзит денеска започнува во Брисел, а преговарачките тимови ги отвараат суштинските разговори за најчуствителните теми од британското напуштање на Унијата. Посебни тимови неделава ќе бараат решенија на прашањата за статусот на европските државјани во Британија, финансиската спогодба за напуштањето и други прашања околу процесот, како и прашањето со Северноирската ...

⇐ DailyТелма ⇒