Многу починати од студот во Европа, Грција пред енергетска криза

Студот зеде најмалку 61 жртва во Европа. Најмногу од починатите се од Полска. Во земјата 20 лица загинале од премрзнување. Властите соопштуваат дека дел од нив се бездомници, но имало и возрасни, болни луѓе кои останале блокирани во далечните куќи во кои живеат. Тројца починале во Македонија, како и во Србија, каде е прогласена вонредна состојба во 9 општини. Движењето на бродовите во реките ...

⇐ DailyФактор ⇒