Почина Рокфелер на 101 година

Милијардерот и филантроп Дејвид Рокфелер почина денеска на 101 година. Портпаролот на Рокфелер Фрејзер Сајтел рече дека Дејвид Рокфелер починал во сон во својот дом во Покантико Хилс во државата Њујорк. Тој водеше голема мрежа на семејни инвестиции вклучувајќи ја и банката Морган Чејс. Беше највозрасниот жив член на познатото семејство Рокфелер, кое е едно од најпознатите во Америка и по своите ...

⇐ DailyStart.mk ⇒