Почина Дејвид Рокфелер, главата на најмоќната фамилија на светот

Дејвид Рокфелер, член на последната генерација на светски познатото семејство, почина во сон на возраст од 101 година, во својот дом во Њујорк, соопшти во понеделник, неговиот портпарол. Дејвид беше шесто дете на Џон Д.Рокфелер Џуниор и внук на познатиот соосновач на компанијата Standard Oil, славниот Џон Д. Рокфелер. Дејвид Рокфелер беше многу значаен и моќен човек во САД. Во 2015 година, кога ...

⇐ DailyАктуелно24 ⇒