Почина Дејвид Рокфелер во 101-та година од животот

Американскиот милијардер Дејвид Рокфелер, почина во 101-та година од животот. Според првичните информации, Рокфелер починал откако му откажало срцето додека спиел. Дејвид Рокфелер е роден на 12-ти јуни 1915-та година во Њу Јорк, како најмлад од шестте синови на Џон Рокфелер Помладиот, син на Џон Д. Рокфелер, основачот на нафтената компанија „Стандард Оил“. Дејвид Рокфелер, беше најстариот жив ...

⇐ DailyStart.mk ⇒