Пекол во Сиднеј - сите на плажа на + 40!

Жителите на Сиднеј ги преполнија плажите, откако температурата во метрополата надмина 40 степени. Метеорлозите предупредуваат дека во некои делови од државата северозападно од Нов Јужен Велс температурата в петок ќе биде над 46 степени. Властите забранија да се пали оган во неколку области на Нов Јужен Велс, а на граѓаните им се препорачува конзумирање многу течности.

⇐ DailyКанал 5 ⇒