Осумнаесет лица загинаа во поројните дождови во Кина

ТАСС јави дека, 120.000 лица се евакуирани од невремето во провинцијата Цзилин. Оштетени се голем број патишта и прекинато е снабдувањето со електрична енергија. Регистрирани се материјални штети во домовите на 320.000 лица.

⇐ DailyКурир ⇒