Околу 200 милијарди евра вреди српскиот имот кој Косово сака да го присвои

Властите на самопрогласената Република Косово одлучија да одземат недвижен имот, вреден 200 милијарди евра, од поранешните територии на Србија, односно од Социјалистичката Федеративна Република Југославија, со што извршија дополнителен притисок на веќе влошените односи меѓу Приштина и Белград.На косовската Агенција за катастар на недвижности и беше наложено веднаш да го пријави сиот недвижен ...

⇐ DailyНова Македонија ⇒