ОБСЕ: Во Гвантанамо има уште 59 затвореници

Директорот на канцеларијата на ОБСЕ за Демократски институции и човекови права Михаел Георг Линк настојува за продолжување на потребата за затворање на Гвантанамо затворот на Куба без понатамошно одлагање, се вели во соопштение од таа организација.Во тој затвор има уште 59 затвореници.- Притвор без обвинување или судење, недостиг од одговорност за злоупотреба вклучително и измачување и други ...

⇐ DailyНова Македонија ⇒