Обама: Силата на САД е во обичните луѓе

Америка е подобра и посилна сега отколку пред осум години, изјави американскиот претседател на заминување Барак Обама во своето последно обраќање до нацијата во Чикаго. Според него, направен е напредок во демократијата и економијата, но сѐ уште треба да се подобрува. Ако некој го подобри „Обамакеир“, јас прв јавно ќе го поддржам, изјави Обама потсетувајќи на главниот закон од своето наследство. ...

⇐ DailyМРТ ⇒