Обама во прошталниот говор ја нагласи моќта на САД

Претседателот на САД на прошталниот говор во Чикаго, 10.01.2017. Американскиот претседател Барак Обама во прошталниот говор изјави дека ја остава замјата посилна од порано, но оти Американците мора да работат да ги надминат поделбите што се закануваат да го замрсат американското единство. Обама како најголеми постигнувања ги посочи неговиот нуклеарен договор со Иран, отворањето кон Куба и ...

⇐ DailyРадио Слободна Европа ⇒