Нов пад на турската лира во однос на доларот

Падот на вредноста на валутата што траеше в текот на целата 2016-та продолжи и во новата година. Валутата падна до историско дно во однос на доларот. Само за првите осум дена на тргување во месецот, лирата изгуби 8,6% од вредноста, што заедно со падот од 2016 година достигна 17% помалку од вредноста. Блумберг  во анализата како една од причините се смета пасивноста на централната банка. ...

⇐ DailyКанал 5 ⇒