Норвешка е најсреќната земја во светот

Во најновиот извештај на SDSN за 2017 година, глобална иницијатива покрената од страна на Обединетите нации во 2012 година, Норвешка изби на првото место и ја престигна Данска во изборот на најсреќни земји на светот. До сега најсреќна беше Данска, а треба да се истакне дека во топ 10 најсреќни се воглавно нордиските земји: 1. Норвешка 2. Данска 3. Исланд 4. Швајцарија 5. Финска 6. Холандија 7. ...

⇐ DailyТВМ ⇒