Во недела претседателски избори во Франција од кои зависи иднината на ЕУ

Изборниот терен е пренатрупан и понепредвидлив од кога кога досега, наведува ДПА, додавајќи дека ако предизборните анкети се точни, тогаш барем четворица кандидати имаат сериозни шанси да се пласираат во вториот круг на 7 мај. Двајца од нив се цврсто убедени дека Франција треба да ја реформира фундаментално Европската унија, а едниот вели дека земјата може и целосно да ја напушти ЕУ. Марин Ле Пен ...

⇐ DailyКурир ⇒