Кој ќе го наследи милијардерот Рокфелер?

На возраст од 101 година почина милијардерот Дејвид Рокфелер. Неговиот портпарол Фрејзер Сајтел наведе дека Дејвид починал утрово во својот дом во својот роден град Њујорк. Рокфелер беше американски банкар и еден од најбогатите луѓе во светот. Според податоците на „Форбс“ неговиот имот се проценува на околу 3.5 милијарди долари. Зад себе тој остави 6 деца. Но, мистерија е кој ќе го наследи затоа ...

⇐ DailyФактор ⇒