НАЈСРЕЌНИ ЗЕМЈИ НА СВЕТОТ: Данска веќе не е прва на листата

Во најновиот извештај на SDSN, согласно глобалната иницијатива покрената во 2012 година, Норвешка е најсреќна земја на светот. Данска веќе не е прва на листата, а важно е да се каже дека во топ 10 влегуваат нордиските држави. 1. Норвешка 2. Данска 3. Исланд 4. Швајцарија 5. Финска 6. Холандија 7. Канада 8. Нов Зеланд 9. Австралија 10. Шведска Во истражувањето беа вклучени 155 земји, а ...

⇐ DailyФактор ⇒