Најновата руска ракета сее страв по светот: Не постои брод кој може да се одбрани од неа

Русија е првата земја на светот која успешно спровела тестирање на хиперзвучна противбродска ракета "Circon", која наскоро би требало да биде вброена во арсеналот на руската војска. Како што се оценува, постоењето на таква ракета драстично ја менува ситуацијата на морето, со оглед на тоа дека не постои заштита од неа. Истовремено таа реката во голема мера ја намалува ефикасноста на флотите ...

⇐ DailyТочка ⇒